Consultatie
Sinds 2014 kunnen huisartsen en praktijkondersteuners (AGZ/POH-GGZ), als het niet helemaal duidelijk is wat de beste zorg/behandeling/medicatietraject is, gebruik maken van consultatie. Voor huisartsen is dit intercollegiale overleg mogelijk gemaakt vanuit het POH-GGZ budget. U kunt denken aan; adviezen over de diagnostiek, bejegening, doorverwijzingsmogelijkheden, medicatie adviezen, etc. De behandelverantwoordelijkheid blijft uiteraard bij de huisarts. De consultatie heeft geen effect op het eigen risico voor de patiënt.
Mogelijkheden:
- Kort telefonisch consult (kan ook via skype);
- Medicatie consult;
- Via e-mail een schriftelijke beoordeling/advies over uw patiënt;
- Op locatie van de huisartsenpraktijk of andere locatie een consult met u en uw patiënt;
- Op locatie van de praktijk LOTH Verpleegkunde een consult met uw patiënt met terugkoppeling aan u;
- Structurele consultatie op locatie, ik kom dan op regelmatige basis bij u langs bv. een dagdeel per 4 weken, om casuïstiek te bespreken. Vragen kunt van te voren per mail aan me doorgeven.
Wat doe ik als verpleegkundig specialist GGZ binnen consultatie?
Er wordt geen DBC geopend bij welke vorm van consultatie dan ook. Consultatie is kort en wordt bij voorkeur in het dossier van de patiënt gerapporteerd. Ik kijk met u mee bij vraagstukken rondom probleemdefiniëring, bij verslavingsvraagstukken in relatie tot andere psychologische problematiek. Maar ook bij hoe e.e.a. aan te pakken en hoe de patiënt te benaderen. Hoe patiënt te motiveren voor verdere behandeling. Verwijsmogelijkheden. Vraagstukken en advies bij de inzet van verslavingsmedicatie (ik schrijf geen recepten uit binnen consultatie).
Voor tarieven en andere vragen:
Chris Loth: 0544 729140 / 0630088114 / administratie(at)lothverpleegkunde.nl